>

Zmrzlina Cappuccino

Zmrzlina Cappuccino

receptúra:

3000 g Mlieko plnotučné (3,5% tuku)
690 g cukor krupica
300 g Zmrzlinová bázy Superior Lea 100 - mliečny základ za tepla aj za studena (kód: 2429)
800 g Smotana 33% tuku

240 g Ochucovacie pasta Káva Espresso Lea (kód: 2365)

pracovný postup

  • Všetky suché komponenty premiešame a dobre rozpustíme v mlieku a pasterujeme pri 85 ° C.
  • Zmes sa pasteruje pri 85 ° C niekoľko sekúnd a následne zmes schladíme na 4 ° C. Na dosiahnutie lepšej konzistencie odporúčame zrenie schladené zmesi minimálne 6 hod. Pri 4 ° C.
  • Potom pridáme ochucovacia pastu Ochucovacie pasta Káva Espresso Lea (kód: 2365) podľa doporučeného dávkovaný
  • Všetko dobre rozmiešame a mrazíme obvyklým spôsobom.
  • Hotovú zmrzlinu vypustíme do širokej vaničky.Dáme na niekoľko minút do šokery.
  • Na povrch zmrzliny nalejeme cca 2 cm hrubú vrstvu Loveria biela čokoláda a dozdobíme zrnkami kávy.

Zmrzlinový den