Stabilizátor

  • Stabilizátor je látka, ktorá má schopnosť nadviazať na seba vodu a tým zabrániť vzniku veľkých kryštálov a zaistiť jemnú konzistenciu a väčšiu stabilitu zmrzliny.
  • Dnes sa používa väčšinou kombinácia stabilizátorov rastlinného pôvodu.
  • Vyvážená zmesi stabilizátorov sa nazýva Zmrzlinová báza. Báza okrem stabilizátorov obsahujú často aj ďalšie látky namiešané pre špecifické použitie. Napr. na výrobu za tepla, za studena, alebo na výrobu mliečnej, či ovocné zmrzliny.
  • Jednotlivé báza sa líši podľa toho, aké špecifické vlastnosti chceme u zmrzliny docieliť.
Zmrzlinový den


Doprava za každého počasia

Objednajte do 12:00 a tovar máte hneď na druhý deň.

Zdarma pre objednávky nad 230 € bez DPH

Pozrite sa aké bude počasie