Irish coffee tortu

Irish coffee tortu

Tortový korpus Sacher ø 16 cm (1 plát):

150 g Zmes na korpus Sacher (kód: 2342)

88 g vajcia

12 g kvalitná voda

Upečieme celý tortový korpus tj. 4x vyššie uvedená receptúra.

Všetko šľaháme vysokou rýchlosťou v šľahači 5- 6 minút.

Nalejeme do formy a pečieme pri 180 - 190 st.C po dobu 40 - 50 minút pri zapnutom vetrania.

Po vychladnutí nakrájame na 4 pláty.

Tortový korpus Biscuit svetlý ø 16 cm (1 plát):

140 g Zmes na pečenie piškóty Biscuit (kód: 2101)

90 g vajcia

20 g kvalitná voda

Upečieme celý tortový korpus tj. 4x vyššie uvedená receptúra.

Všetko rýchlo šľaháme 8 - 10 minút.

Pečieme pri 200 ° C, 30 minút bez vetrania, potom 15 minút s vetraním.

Po vychladnutí nakrájame na 4 pláty.

Irish coffee krém

100 g Ztužovač šľahačky Írska káva - na šľahačkové torty (kód: 2096)

125 g kvalitná voda min. 20ºC

500 g našľahaná vychladená Smotana 33% tuku

Readymix zmiešame do hladka s vodou 20ºC a zľahka vmiešame do našľahané šľahačky

postup práce

Stenu okrúhlej formy ø 20 cm vyložíme mierne skrátenými cukrárskymi 150 g Piškóty Savoiardi.

Na dno vložíme cca 1 cm vysoký tmavý plát piškóty ø 16 cm zo Zmes na korpus Sacher (kód: 2342).

Naplníme polovicou tj.cca 350 g krému Irish coffee krém.

Vložíme cca 1 cm vysoký plát svetlého piškótu ø 16 cm zo Zmes na pečenie piškóty Biscuit (kód: 2101), ktorý môžeme zvlhčiť Skotskou Whisky.

Formu doplníme zvyškom Irish coffee krém, uhladíme povrch a necháme v chladničke spevniť.

dozdobenie

Hotovú tortu dozdobíme pusinkami zo šľahačky sa Ztužovač šľahačky Stabella (kód: 1775), zdobením Mocca kávovo-čokoládová zrna (kód: 1754), drvenými pistáciami a čokoládovými veľkými hoblinami z Čokoláda horká 58% blok (kód: 2099).

Zmrzlinový den

Súvisiace


Doprava za každého počasia

Objednajte do 12:00 a tovar máte hneď na druhý deň.

Zdarma pre objednávky nad 230 € bez DPH

Pozrite sa aké bude počasie