Lieskovooriešková torta

Lieskovooriešková torta

Trené cesto Sandy Ø 26 cm

100 g Zmes na pečenie treného cesta Sandy (kód: 2413)
45 g vajcia
45 g Maslo 82%
10 g kvalitná voda

  • Všetko šľaháme pri stredných otáčkach po dobu 3 - 5 min.
  • Pečieme pri 190 ° C po dobu 10 min. pri pustenej vetranie.

Tortový korpus svetlý (na 1 tortový korpus Ø 26 cm)

330 g Zmes na pečenie piškóty Biscuit (kód: 2101)
215 g vajcia
50 g kvalitná voda

  • Všetko rýchlo šľaháme 8 - 10 minút.
  • Pečieme pri 200 ºC, 30 minút bez vetrania, potom 15 minút s vetraním.

lieskovoorieškový krém

100 g Readymix Lieskový oriešok (kód: 2010)
125 g kvalitná voda min. 20 ºC
500 g našľahaná vychladená Smotana 33% tuku

  • Readymix zmiešame do hladka s vodou 20 ºC a zľahka vmiešame do našľahané šľahačky.

Receptúra šľahačka na ozdobu

7,5 g Ztužovač šľahačky Stabella (kód: 1775)
500 g Smotana 33% tuku

Bagna rum

  • Zvaríme 120 g cukor krupica 100 g kvalitná voda a následne ochutíme 44 g Rumu.

postup

  • Do tortovej formy vložíme tenký plát zo Zmes na pečenie treného cesta Sandy (kód: 2413), potrieme Bagna rum a prikryjeme silnejším plátom Zmes na pečenie piškóty Biscuit (kód: 2101).
  • Na piškótu dáme polovicu Lískooříškového krému.
  • Vložíme ďalší plát piškóty, doplníme formu zvyškom Lískooříškového krému a uhladíme povrch.
  • Nechať vychladiť v chladničke cca 2 hodiny.
  • Po vychladnutí jemne posypeme povrch torty orieškovú drví a ozdobíme šľahačkou sa Ztužovač šľahačky Stabella (kód: 1775).
Zmrzlinový den

Súvisiace


Doprava za každého počasia

Objednajte do 12:00 a tovar máte hneď na druhý deň.

Zdarma pre objednávky nad 230 € bez DPH

Pozrite sa aké bude počasie