Hrušková torta

Hrušková torta

Piškótový korpus Ø 26 cm (na 1 tortu)

330 g Zmes na pečenie piškóty Biscuit (kód: 2101)
216 g vajcia
50 g kvalitná voda

  • Všetko rýchlo šľaháme 8 - 10 minút.
  • Pečieme pri 200 ºC, 30 minút bez vetrania, potom 15 minút s vetraním.

krém Hruškový

100 g Readymix Hruška (kód: 2149)
125 g kvalitná voda 20ºC
500 g našľahaná vychladená Smotana 33% tuku

  • Readymix zmiešame do hladka s vodou 20 ºC a vmiešame do našľahané šľahačky.

hrušková poleva

50 g Readymix Hruška (kód: 2149)
100 g kvalitná voda

  • Readymix spojíme s vodou a poriadne zamiešame, až začne želatína mierne tuhnúť, začneme tortu polievať.

Neutrálny krém na dozdobenie

38 g Readymix Neutra (kód: 2086)
50 g kvalitná voda 25º - 30 ºC
250 g našľahaná vychladená Smotana 33% tuku

  • Readymix zmiešame do hladka s vodou 25 - 30 ºC a vmiešame do našľahané šľahačky.

postup

  • Piškótový tortový plát s výškou cca 1 cm položíme do formy a potrieme marhuľovým džemom.
  • Na piškótový korpus natrieme vyššiu vrstvu krému Hruška a položíme ďalšiu tenkú vrstvu korpusu.
  • Krém doplníme do okraja a dáme do chladničky na cca 2 hod. Spevniť.
  • Po vybratí z chladničky potrieme tortu hruškovú polevou a dozdobíme Mini Hrušky v sladkom náleve (lúpané, celé) (kód: 2732).
Zmrzlinový den